Strategie
& creatie
Breinwerk

Breinwerk #1 — Kleurdenken

Binnen organisaties en opdrachten heb je te maken met collega’s en klanten. Iedereen is anders en dat maakt het leven meestal ook hartstikke leuk. Maar hoe ga je nou om met die opdrachtgever die steeds met een extra vraag komt? Waar je geen rekening mee had gehouden? En ook geen tijd of budget voor hebt? Of die collega die steeds komt met nieuwe creatieve ideeën en invliegers, terwijl jij gewoon je boel op orde had en die deadline aan het eind van de week wilde halen?

Iedereen gaat anders met veranderingen en opgaven om. Volgens de kleurentheorie van De Caluwé en Vermaak zijn er vijf verschillende gedrag- en veranderstijlen met elk hun eigen kleur. Iedere kleur heeft eigen overtuigingen en valkuilen. Tijdens deze eerste Breinwerk Sessie Kleurdenken op 25 januari vertelt onze gast Gerlinda Tijhuis er alles over. Onder het genot van een pizza gaan we met elkaar deze kleuren op een leuke manier verkennen en kijken wat dit voor onze dagelijkse praktijk betekent voor onszelf, maar ook in hoe we dit kunnen vertalen in hoe we werken in onze opdrachten en hoe we nou eindelijk eens lekker kunnen sturen op die energievretende opdrachtgevers!

Wanneer? Donderdag 25 januari, 18.00 – 20.00u
Waar? Komponent, Scheepvaartstraat 6A, Deventer
Door wie? De gastspreker tijdens deze eerste sessie is Gerlinda Tijhuis
Voor wie? Professionals in de creatieve sector (lekker breed intepreteren, komt helemaal goed)
Kost dat? Deelname is gratis
Aanmelden? Dat doe je door op de link hieronder te klikken

Vooraf willen we je alvast even vragen om na te denken over het volgende:

Er zijn vast situaties in je werk waar je aanloopt tegen ‘momenten van moeite’ met collega’s of met een opdrachtgever. Denk voor de sessie eens even terug aan 1 of 2 van deze situaties. Wat gebeurde daar precies, wat deed de ander nou eigenlijk dat jij vervelend vond of dat je had willen voorkomen, had het invloed op jou als persoon (werd je er bijvoorbeeld chagrijnig van of vloeide alle inspiratie weg) of had het invloed op je werk (inhoud, planning, budget etc.), wat heb je gedaan om de situatie te veranderen of bespreekbaar te maken en kreeg je de ander ook daadwerkelijk in beweging richting jouw oplossing of kijk op de zaak?

Schrijf een situatie als deze kort alvast voor jezelf op in een paar steekwoorden, zodat je die tijdens de sessie kunt gebruiken tijdens een leuke interactieve oefening.